www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Griffioen Zuidplein Cabaret Festival: inschrijving geopend

2012-03-02-elk-gzcf Talenten kunnen zich vanaf heden aanmelden voor het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. De dertiende editie van het festival wordt georganiseerd door de Griffioen in Amstelveen en Theater Zuidplein in Rotterdam. Het festival richt zich op het scouten van (onbekend) cabarettalent en biedt hen een springplank naar de grotere landelijke cabaretfestivals.

De auditie vindt plaats op 19 januari in Cultuurcentrum Griffioen, Amstelveen. Acht halve finalisten zullen tijdens de halve finales op 21 en 22 februari in Theater Zuidplein, Rotterdam, strijden om een finaleplaats op 16 maart in De Griffioen. Kandidaten kunnen zich inschrijven via onderstaande link:
www.griffioenzuidpleincabaretfestival.nl

Eerdere finalisten/winnaars van het festival zijn o.a. René van Meurs (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2012, Comedytrain), Dara Faizi (winnaar jury- en publieksprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2010), Jasper van Kuijk (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2010), Kirsten van Teijn (winnaar jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2013), Anne Neuteboom (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2015) en Martijn Kardol (winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016). In 2018 won Lodewijk Schulte de publieksprijs en Destin Sleutel de juryprijs.

Categorie: Festivals | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...