nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Expositie Urbanus in Brussels Stripmuseum

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de stripreeks ‘Urbanus’ rond de gelijknamige Vlaamse komiek brengt het Stripmuseum in Brussel van 11 december 2018 tot en met 26 mei 2019 een tentoonstelling.

“De strip kent meteen een ongezien succes en dat is een ongeziene prestatie voor een atypische familiestrip. Want de Urbanusstrips zijn pure underground met een ranzig randje die commercieel geweldig aanslaen. Een strip waarin logica vergezocht blijft, de meest absurde personages rondlopen en de kolder op elke straathoek te vinden is. En dat al 35 jaar lang. Het Stripmuseum heet u welkom in de surrealistische en ontspoorde wereld van Urbanus waarin u volop uw grootste lach zal laten horen!”

De tentoonstelling zal alle ingredi├źnten belichten die de strip en de hoofdrolspelers zoals zijn dronken luie vader C├ęsar groot maakte(n). Net als in de verhalen zal de expo geen enkele taboe kennen en worden onderwerpen als euthanasie en prostitutie niet uit de weg gegaan.
www.stripmuseum.be

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.