www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

André van Duin Comedy Award voor Edwin Evers

Edwin Evers heeft de André van Duin Comedy Award ontvangen. Het is de tweede keer dat de prijs werd uitgereikt – de eerste ging in 2014 naar Jochem Myjer.

De jury, met André van Duin: „Hij neemt met gepaste vrolijkheid het nieuws uit de krant door en maakt hilarische grappen, maar laat mensen evengoed in hun waarde. Ook ernstige onderwerpen schuwt hij niet, en hij treft daarbij steevast de juiste toon. Zijn imitaties zijn uitzonderlijk en levensecht, waarbij hij op razend knappe wijze gebruikmaakt van de techniek. Vaak is hij geïmiteerd, maar nooit is hij geëvenaard. Steeds was hoorbaar hoeveel plezier hij zelf beleefde aan zijn dagelijkse ochtendshow. Mede dankzij hem is het radiolandschap voorgoed veranderd.”

De André van Duin Comedy Award is ingesteld door de VandenEnde Foundation ter gelegenheid van het vijftigjarig theaterjubileum van André van Duin. Hiermee wordt Van Duin geëerd voor de vele tientallen jaren waarin hij met zijn veelzijdige komisch talent, vele miljoenen mensen vrolijkheid heeft geboden. De Award heeft tot doel een bijzonder en veelzijdig komisch talent te eren dat grenzen verlegt, dat zich onderscheidt en dat, in de geest van naamgever André van Duin, een breed publiek vermaakt in het theater, op tv of radio of op een ander (audio)visueel platform.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 12.500 euro dat door de prijswinnaar besteed kan worden aan een speciaal doel, zoals bijvoorbeeld het overdragen van vakkennis en ervaring aan jongeren of een studie in een bepaald aspect van het comedytheater. Ook krijgt Evers een beeldje.

De uitreiking gebeurde in De Wereld Dendert Door.
11 dec 2018

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...