www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Eva Crutzen, Yentl Schieman, Stephanie Louwrier, Christine de Boer, Yvonne van den Eerenbeemt, Thomas Acda, Mich Walschaerts, Tom Lash, Funda Müjde

Een overzicht van de premières deze week, met: Eva Crutzen, Yentl Schieman, Stephanie Louwrier, Christine de Boer, Yvonne van den Eerenbeemt, Thomas Acda, Mich Walschaerts, Tom Lash, Funda Müjde.

Eva Crutzen, Yentl Schieman, Stephanie Louwrier, Christine de Boer, Yvonne van den Eerenbeemt met ‘The Last Christmas’
Premiere: Theater Bellevue in Amsterdam, 18 dec 2018.

Sinterklaas werd afgeschaft, niet lang daarna was de Paashaas het haasje en toen….
Werd ook ons geliefde kerstfeest TEN STRENGSTE VERBODEN.
No more chestnuts roasting on an open fire.

Kerststollen werden massaal verbrand, soldaten sloegen de laatste kerstengeltjes uit de handen van kinderen en Mariah Carey werd rücksichtslos van Spotify verwijderd.

Nu, in de dagen rondom ‘het voormalig feest waar we nooit meer over zullen spreken’ worden anti-kerst milities ingezet om de orde te bewaken in de grijze straten rondom het Leidseplein.

Maar als er ergens een deur sluit… Gaat er verderop een geheime krakende kelderdeur naar de catacomben van Theater Bellevue open.

Met gevaar voor eigen leven en gewapend met videobanden van Home Alone stoffen ze de ballen af, trekken ze de pieken uit het vet en blazen ze de kerststol weer nieuw leven in. De rebellen. The Secret Party Believers. Zij, die het kerstfeest eren.
Want al kost het hen het leven, ze moeten en zullen nog één laatste keer Kerst vieren.

Kom naar The Last Christmas. Tenzij je geen ballen hebt.

Nog te zien tot en met 29 december.
speellijst

Thomas Acda met ‘Motel’
Premiere: DeLaMar in Amsterdam, 20 dec 2018.

Een muzikale cabaretvoorstelling over hoe we met vallen en opstaan invulling aan het leven proberen te geven. Het idee om een solovoorstelling te maken, broeide bij Thomas al sinds de beëindiging van het succesvolle duo Acda en De Munnik. Maar eerst regisseerde hij twee films, schreef hij een boek, maakte hij de liedteksten en muziek voor de musical De Marathon en vervulde hij het afgelopen theaterseizoen de hoofdrol in de met sterren overladen musical Fiddler on the roof. Nu is Thomas terug op het toneel met zijn langverwachte solovoorstelling Motel. Een heerlijke avond vol verhalen en liedjes over de liefde, vriendschap en de dood.

Nog te zien tot en met 22 mei 2019.
speellijst

Mich Walschaerts met ‘Mich Walschaerts zingt’
Premiere: C.C. De Herbakker in Eeklo, 20 dec 2018.

Zo’n slordige dertig jaar al speelt Mich Walschaerts bij Kommil Foo. Nu bijt hij zich vast in andermans werk naar aanleiding van 25 jaar Nekka-Nacht. De strafste Nederlandstalige songs. Niet de grote hits, maar eerder de onontgonnen parels, eigenzinnig en weerbarstig.

Mich doet wat hij het liefst doet: de ziel uit z’n lijf zingen. Met alle respect voor het origineel maar – wat had u gedacht – op geheel eigen, onnavolgbare wijze. Gedragen door de muzikanten zijner dromen. Om duimen en vingers.

Nog te zien tot en met 28 februari 2019.
speellijst

Tom Lash met ‘Onder voorbehoud’
Premiere: Theater Ins Blau in Leiden, 21 dec 2018.

Twee theaterseizoenen geleden debuteerde Tom Lash met zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Uit vrije wil’. Een voorstelling waarmee hij bewees, dat het engagement nog zeker niet uit het cabaret verdwenen is. Een voorstelling die soms leidde tot grote complimenten over de durf om er zo hard in te gaan en soms leidde tot woedende mails van mensen, die liever een wat conventioneler avondje lekker lachen hadden gezien. Ook op de radio was Tom de afgelopen paar jaar te horen met zijn scherpe observaties en meningen. Nu komt hij met zijn tweede voorstelling ‘Onder Voorbehoud’. Over meningen, hoe mensen die vormen en wat je er mee moet.

Nog te zien tot en met 25 mei 2019.
speellijst

Funda Müjde met ‘Funda stelt zich aan’
Premiere: Zaantheater in Zaandam, 22 dec 2018.

Turks-Syrisch-Nederlands-Zaans-Europees-Wereldburger? Als er één is die zich aanstelt is Funda het wel. Waarom? Tijdens haar revalidatie na een auto-ongeluk gaf dokter Kuttekop het antwoord: ‘Je bent een theatrale persoonlijkheid’. Natuurlijk! Funda is een vrouw. Vrouwen stellen zich aan. Migrantenkind? Stellen zich aan. Moslima? Stellen zich aan! En die klagende mensen in een rolstoel ook!

In Funda stelt zich aan ontmaskert Funda zichzelf als theatrale persoonlijkheid zonder grenzen. Aan u om te bepalen of zij zich echt aanstelt!

Nog te zien tot en met 23 maart 2019.
speellijst

foto: Thomas Dhanens

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.