www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Eric van Sauers, Jan Jaap van der Wal

Vanavond zendt NPO3 de registratie uit van ‘De lief en leed tour’ van Eric van Sauers.

Hij mag graag een beetje sarren en zuigen. Maar behendig en expressief laat deze macho met het imposante fysiek een zachte, warme kant zien. Van Sauers fulmineert tegen de moderne tijd en zijn eigen vergankelijkheid. Zuur wordt het echter nooit. Steeds is er de tedere verrassing.

In een stijl die rauw en ruw is, excelleert hij oprecht . Hij is ongelooflijk grappig en heeft zich inmiddels ontpopt als een van de beste verhalenvertellers van dit moment. Zijn verhalen zijn hilarisch, ze schuren, ontroeren en zijn soms ook gevaarlijk. Niet zelden zul je ze nooit van je leven vergeten.

‘De lief en leed tour’ wordt uitgezonden op NPO3 om 22u00.

En de Vlaamse zender Canvas herhaalt vanavond de registratie van de theatervoorstelling ‘Schoon’, de tweede show die Jan Jaap van der Wal speciaal voor en in Vlaanderen maakte, uit.

In ‘Schoon’ gaat Van der Wal verder in op alles wat mooi is aan Vlaanderen. En pas op: de schoonheid kan ook zitten in de lelijke dingen. De rafelrandjes, en scherpe hoekjes, en uitgewreven vlekken. Ze zijn allemaal SCHOON. Het is maar hoe je er naar kijkt. Met grappen die van absurditeit logica maken en van logica absurditeit, belooft ’t een schone avond te worden.

‘Schoon’ wordt uitgezonden op CANVAS om 22u05.

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...