www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Lieven Scheire, Ronald Snijders, Henk Rijckaert, Martijn Koning

Een overzicht van de premières deze week, met: Lieven Scheire, Ronald Snijders, Henk Rijckaert, Martijn Koning.

Lieven Scheire met ‘Live in Nerdland’
Premiere: Stadsschouwburg in Utrecht , 7 jan 2019.

Een theatercollege van Lieven Scheire – half wetenschapper, half mens – is altijd een hele belevenis: immer enthousiast voert hij je door de wonderlijke wereld van de fysica aan de hand van waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën. En je hebt echt geen zes diploma’s nodig om zijn stand-up physics te kunnen volgen (hij heeft die trouwens zelf ook niet).
Het gaat snel tegenwoordig in de wetenschap en de technologie. Welke ontwikkelingen op het gebied van DNA staan te trappelen aan de uitgang van het lab om binnenkort ons dagelijkse leven te betreden? Lieven Scheire zoekt het voor jullie uit.

Nog te zien tot en met 3 april 2019.
speellijst

Ronald Snijders met ‘Groot succes 2’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam , 10 jan 2019.

Beste mensen, we staan aan de vooravond van een nieuw theaterprogramma van Ronald.

Het is de opvolger van ‘Groot Succes’, die nog niet in de theaters te zien is geweest. Verwacht zeker vervreemdende logica, onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels van deze getalenteerde en veelzijdige kunstenaar.

Nog te zien tot en met 29 mei 2019.
speellijst

Henk Rijckaert met ‘Maker’
Premiere: C.C. De Herbakker in Eeklo, 11 jan 2019.

Wanneer was de laatste keer dat u iets gemaakt hebt? Niet per se iets gebouwd van niets tot iets, maar iets dat kapot was, weer gefixt. Gemaakt. Kunnen we dat nog? Zijn we allemaal collectief onhandig geworden?

Nog te zien tot en met 24 april 2019.
speellijst

Martijn Koning met ‘Koning van de dieren’
Premiere: Meervaart in Amsterdam , 12 jan 2019.

Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs! Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn. En vooral veel dieren.

Nog te zien tot en met 6 juni 2019.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.