www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Ik wou dat ik twee hondjes was

Afgelopen maand verscheen een nieuwe druk van “Ik wou dat ik twee hondjes was”, een bloemlezing uit de Nederlandse nonsenspoëzie en plezierdichterij van de 20ste en 21ste eeuw, samengesteld door Vic van de Reijt.

Het boek verscheen voor het eerst in 1982 met hartenkreten, sterke verhalen, weemoedige verzen uit de Nederlandse poëzie, met gedichten van o.a. Godfried Bomans, Hans Dorrestijn, Gerrit Komrij, Annie M.G. Schmidt, Driek van Wissen en Drs P, de grondlegger van het plezierdichten.

De oorspronkelijke uitgave was echter toe aan een update en voor deze herziene editie werden 80 gedichten toegevoegd van o.a. Ivo de Wijs, Lévi Weemoedt en Jeroen van Merwijk.

“Ik wou dat ik twee hondjes was” wordt uitgegeven door Uitgeverij Prometheus.
Ik wou dat ik twee hondjes was

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...