nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Urbanus 70

Vanaf vanavond zendt de Vlaamse zender Eén de vijfdelige documentaire ‘Urbanus 70′ uit, waarin archiefopnamen worden afgewisseld met getuigenissen van vrienden en collega’s. De documentairereeks is ontstaan naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de peetvader van de Vlaamse comedy.

Zestien vrienden en collega’s van Urbanus gaan op zoek naar antwoorden op 70 prangende vragen, als daar zijn: Kan Urbanus maat houden op de gitaar? Wat was er gebeurd als hij eerder een lief had gevonden? Hoe ziet de planeet Urbanus eruit? En moet het beste inderdaad nog komen? Met nieuwe inzichten, bijzondere anekdotes en archiefmateriaal dat nooit verveelt. M.m.v. Alex Agnew, Adriaan Van den Hoof, Jan De Smet, Jean Blaute, Kees van Kooten, Danie Geirnaert, Goedele Liekens, Nathalie, Bea Van der Maat, Stijn Coninx, Michaël Pas, Ben Crabbé, Sandy Tura, Jeroen Camerlynck, Manuel Morato en Gip Van Grimbergen.

‘Urbanus 70’ wordt om 21.30 uur uitgezonden op Eén.

foto: Rene Bradwolf

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...