www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jacques Brel expo Brelmemorabilia in Heule

Vanaf 15 januari loopt er in Ontmoetingscentrum de Vonke in Heule (BE) Brelmemorabilia, een tentoonstelling over Jacques Brel.

Op de expo worden o.a. tientallen vintage platenhoezen getoond met medewerking van de Kortrijkse bibliotheek en verzamelaar Chris Vandenbroucke. Ook is er een fotoreportage van fotograaf Dirk De Keyzer over de hangaar in Zeebrugge waar de Askoy II gerestaureerd wordt. Dit is de zeilboot waarmee Brel in de jaren ’70 naar het eiland Hiva Oa in de Markiezenarchipel in de Stille Oceaan voer. De vzw Save Askoy II van Piet Wittevrongel is momenteel bezig de boot te restaureren in Zeebrugge met de bedoeling om het schip terug in de vaart brengen. Wittewrongel heeft ook enkele objecten en kunstwerken, die verband houden met de Askoy II en Brel, ter beschikking gesteld voor de expo.

Brelmemorabilia is te bezoeken tijdens de openingsuren van het ontmoetingscentrum en loopt nog tot eind januari – toegang is gratis.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...