www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Avond van de Kleinkunst met o.a. Jenny Arean, Yentl en de Boer en Katinka Polderman

Op 9 april presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival in de Kleine Komedie de ‘Avond van de Kleinkunst’. Jonge kleinkunstenaars en talentvolle popmuzikanten maken een vervolglied op bestaande liedjes en die presenteren ze deze avond.

Veel Nederlandstalige klassiekers, zoals b.v. Anne van Herman van Veen of Oerend Hard van Normaal behoren tot ons cultureel erfgoed, maar ze hebben een open eind. Het zijn verhalen die niet helemaal zijn afgerond en die vragen om een antwoord. Dat antwoord werd vorig jaar gegeven tijdens de Avond van de Kleinkunst: hoe is het vergaan met Anne? En met Bertus en Tinus uit Oerend Hard? Na het succes van vorig jaar kon een vervolg niet uitblijven en wordt er opnieuw aan klassieke liedjes een nieuwe klasse gegeven.

Het originele nummer zal in de meeste gevallen gezongen worden door de originele zangers zelf, én de vervolgliedjes door jonge kleinkunstenaars en talenvolle popmuzikanten.

Artiesten, die aan deze avond zullen meewerken, zijn o.a. Yentl en de Boer, Jan Beuving, Katinka Polderman, Maartje & Kine, Yora Rienstra, Yvonne van den Eerenbeemt, Jenny Arean, Lenny Kuhr, Ben Cramer, Peter Blanker en Drukwerk.

De Avond van de Kleinkunst is een initiatief van AKF Deluxe, in samenwerking met Volgspot.

Voor meer info en kaarten:
www.dekleinekomedie.nl

In 2018 vond de eerste editie plaats van De Avond van de Kleinkunst. De antwoorden, die die avond gegeven werden in het vervolglied, kan je hier opnieuw bekijken en beluisteren.

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...