nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Annie M.G. Schmidt, Meral Polat, Simone Kleinsma, Jeroen van Koningsbrugge, Frank Van Erum, Jonas Geirnaert, Willem Wilmink

Op woensdag 15 mei houdt Marjolijn Hof de 20e Annie M.G. Schmidtlezing 2019. In het Kinderboekenmuseum in Den Haag zal ze haar visie geven op actuele ontwikkelingen in de kinder- en jeugdliteratuur. De titel van haar lezing wordt later bekend gemaakt.
meer info

Meral Polat zal een rol vertolken in de serie De 12 van Schouwendam, het vervolg op De 12 van Oldenheim. De reeks zal in 2020 worden uitgezonden via Videoland en op RTL.

Simone Kleinsma en Jeroen van Koningsbrugge zijn twee van de artiesten, die op 20 april zullen optreden tijdens de concertversie van de paasvoorstelling The Passion in Rotterdam Ahoy. Naar aanleiding van dit concert hebben alle artiesten ook een versie opgenomen van Iedereen is van de Wereld.
www.ahoy.nl

Frank Van Erum heeft samen met Peter Seghers het nieuwe muziekproject S[E]RUM opgestart. Hun eerste single heet ‘Vandoor’.

Jonas Geirnaert schreef samen met zijn echtgenote de fictiereeks De Dag over een bankoverval. Telenet, aanbieder van kabeltelevisie, internet en mobiele telefonie, liet een virtual reality-spel realiseren dat op deze serie gebaseerd is. Met een VR-bril en rugzak met sensoren stappen de deelnemers het decor van De Dag binnen om met een combinatie van actie en puzzelwerk de gijzeling tot een goed einde te brengen.
www.theparkplayground.com

Op zondag 27 januari 2019 wordt ‘In de man zit nog een jongen’, de lang verwachte biografie van Willem Wilmink, gepresenteerd tijdens de eerste editie van het nieuwe festival Lutterzand Literair. Biografe Elsbeth Etty wordt ge├»nterviewd door journalist Marjon Kok, en er zijn muzikale bijdragen van verschillende artiesten.
meer info

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon