www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Theater met tolk zoekt theaters en theatermakers

Theater met Tolk is een nieuwe stichting die contact zoekt met theaters en theatermakers die samen met hen de Nederlandse theaters, muziekpodia en festivals toegankelijk maken voor doven en slechthorenden. Ze willen dove en horende mensen samen van podiumkunst laten genieten.

Doven en slechthorenden bezoeken graag theatervoorstellingen, musicals en cabaret. Bij een voorstelling of concert missen zij stukken van de tekst of van de muziek. Met een gebaren- of schrijftolk erbij is er voor hen een betere, meer volledige beleving van de live voorstelling mogelijk, en wordt het avondje uit veel aangenamer.

De stichting adviseert theaters/muziekpodia en gezelschappen/orkesten bij het toegankelijk maken van hun activiteiten, bijvoorbeeld door de tolken in te zetten. Theater met Tolk helpt daarbij de vooroordelen (verstoren van de voorstelling of de kosten) weg te nemen.

Ook ondersteunt de stichting bij de promotie van georganiseerde activiteiten. Via de site theatermettolk.nl en andere (social) mediakanalen worden getolkte optredens bij de dove achterban bekend gemaakt.

Theaters, impresariaten en theatermakers die graag met deze stichting willen meedenken als locatie of voor voorstellingen kunnen via de website contact opnemen.
www.theatermettolk.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Cabagenda.nl: Alle cabaretvoorstellingen overzichtelijk op 1 website / Patrick: Vriendelijk technische gesprekspartner van Zwartekat.