nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cabaretregistraties op NPO1 extra

Een week lang brengt BNNVARA op NPO 1 extra elke dag een tv-registraties. Met Yentl en De Boer, Sara Kroos, Eva Crutzen, Thijs van de Meeberg, Kirsten van Teijn, Benjamin van der Velden, Anne Neuteboom.

Programmering:

zaterdag 26 januari – Yentl en De Boer in Concert – 21.40 uur.
Het is inmiddels een beproefd concept: elke zomer verzamelen Yentl en de Boer hun allermooiste, grappigste en ontroerendste liedjes en trekken samen met hun lievelingsmuzikanten langs de zomerfestivals en (openlucht)theaters.

zondag 27 januari – Sara Kroos met ‘Van jewelste’ – 20.30 uur.
In ‘Van jewelste’ vertelt Sara over het gestuntel dat leven heet. Met zelfspot en een scherpe blik kijkt ze naar alles wat ons bestaan zo mooi en tegelijk zo lastig maakt: het gezin, de band met je ouders en natuurlijk dat eeuwige liefdesleven.

maandag 28 januari – Eva Crutzen met ‘Spiritus’ – 19.00 uur.
Ze won in 2012 de publieksprijs van het Wim Sonneveld Concours, won met haar debuutprogramma Bankzitten het Rabo Talenten Concours en kwam meteen binnen in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het seizoen. Nu is deze alleskunnende powervrouw terug met haar nieuwe voorstelling Spiritus. De geest is uit de fles. Eva speelt, vertelt en zingt. Vol vuur. Daar moet je bij zijn. En hou je vast, want Eva is nog lang niet opgebrand. Ze is pas net begonnen…

dinsdag 29 januari – Kirsten van Teijn met ‘Zalf’ – 19.05 uur.
Van Teijn, winnares Groninger studenten cabaretfestival en Griffioen/Zuidplein cabaretfestival, heeft jeuk. Jeuk komt van binnenuit, jeuk is een emotie, maar ze krijgt ook jeuk van de wereld om haar heen. Maar soms moet je het laten jeuken.

woensdag 30 januari – Thijs van de Meeberg met ‘Er mag gedanst worden’ – 19.05 uur.
Van de Meeberg, winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival, belandt geheel onbedoeld in activiteitencentrum ‘Het Klaverblad’. Samen met de doelgroep mag hij lampionnen gaan vingerverven, maar niemand ziet dat Thijs daar niet hoort. Dan komt al snel de vraag: ‘Ben ik wel wie ik denk te zijn?’

donderdag 31 januari – Benjamin van der Velden: Ik ben – 19.05 uur.
Van der Velden (juryprijs Griffioen/Zuidplein Festival, persoonlijkheidsprijs Groninger Cabaret Festival en eerste TVB New Artist) vertelt en zingt over zijn 27 levensjaren, waarvan er 21 op en af in het schoolsysteem waren. ‘Ik Ben.’ is kwetsbaar, dwars en observerend.

vrijdag 1 februari – Anne Neuteboom: Weg – 19.05 uur.
Neuteboom, winnares Cameretten 2015, is millennial, ongebreideld positief met een plaat voor de kop, hoogmoedig, kortzichtig, versprokkeld, individualistisch, overmatig empathisch, overgevoelig, slecht opgeleid, ongeïnteresseerd; millennials hebben allemaal dyslexie en ADD en krijgen overal een burn-out van.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.