www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Koefnoen keert terug, maar in het theater

Het satirische programma Koefnoen gaat een comeback maken. Niet op tv, maar in het theater: Paul Groot, Owen Schumacher en Jeremy Baker schrijven momenteel aan de theatervoorstelling die in 2020 te zien zal zijn.

Na dertien jaar en vijftien seizoenen besloot de NPO in samenspraak met de AVROTROS in 2016 dat Koefnoen niet meer paste in hun plannen voor de zaterdagavondprogrammering.

Paul Groot en Owen Schumacher stopten in 2004 bij het zeer populaire VARA-programma Kopspijkers. Met imitaties van bekende Nederlanders keken zij daar terug op de actualiteit van de voorgaande week. Bij de AVRO ontwikkelden ze Koefnoen, waar naast de imitaties ook steeds meer eigen types werden geïntroduceerd. Vaste medewerkers waren Plien van Bennekom, Jeremy Baker, Martine Sandifort en Sanne Wallis de Vries. In 2015 kreeg het programma zijn eigen spin off met ‘Koefnoen presenteert’ waarin geen sketches, maar een compleet verhaal werd gespeeld. Koefnoen kreeg in 2016 ook de Zilveren Nipkowschijf.

Nu hebben de makers laten weten het programma te doen herleven in het theater, waar ze meer dingen kunnen doen die voor televisie niet konden, zoals nummers die meer voorbereiding vergen of uitpakken met een shownummer. Ook de typetjes uit het tv-programma zullen hun opwachting maken in de theatervoorstelling.

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...