nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Presentatie CD/DVD Thuishavensamba van Cornelis Vreeswijk Gala op 16 februari

We schreven al eerder dat de CD/DVD Thuishavensamba van het Cornelis Vreeswijk Gala werd uitgebracht: op 12 november 2012, exact 25 jaar na het overlijden van Cornelis Vreeswijk, vond dit gala in de Stadsschouwburg Velsen plaats.

Vreeswijk-kenner en muzikant Laurens Joensen verzamelde voor deze muzikale hommage muzikanten waaronder Maarten van Roozendaal, Fernando Lameirinhas en Fay Lovsky. Speciale guest was Jack Vreeswijk, die in Zweden als zanger in de voetsporen van zijn vader is getreden.

Deze CD/DVD zal op 16 februari aan het publiek worden voorgesteld in de Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden. Deze presentatie vindt plaats in de foyer – aanvang is om 15u00.

Tijdens deze namiddag zullen er ook een aantal artiesten optreden, die op het gala in 2012 optraden, waaronder o.a Fernando Lameirinhas, Fay Lovsky, Laurens Joënsen, Henrik Holm en Janos Koolen.

Deze CD en DVD, een coproductie van Studio Monde en Vanderschaaf Film, zijn nu in een pakket verkrijgbaar via de website van het Cornelis Vreeswijk Genootschap.

Meer info:
www.cornelisvreeswijk.nl

Vreeswijk (IJmuiden, 1937) emigreerde in zijn jeugd naar Zweden en zou uitgroeien tot één van de meest geliefde en tevens omstreden zangers en liedjesschrijvers in de Zweedse historie. In Nederland kreeg zijn carrière nooit echt voet aan de grond, maar sinds zijn dood in 1987 wint zijn nalatenschap ook hier aan waardering. In 2012 organiseerde de Stadschouwburg Velsen een gala ter ere van zijn 25ste sterfdag en werden er bijzondere filmopnames gemaakt met o.a. Tonny Vreeswijk (zus) en Jack Vreeswijk (zoon).

Voor Maarten van Roozendaal zou het één van zijn laatste publiek optredens zijn. Zijn indringende vertolking van Frederik Akare’s Morgenpsalm en Marjolein en zijn duiding van de liedkunst op de dvd kregen door zijn overlijden, enkele maanden na het concert, nog meer betekenis.

foto: Cornelis Vreeswijk Genootschap

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...