nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kiki Schippers na ongeluk terug in het theater

Cabaretiere Kiki Schippers hervat haar voorstellingen na maanden revalideren als gevolg van een auto-ongeluk. “Met ontzettend veel plezier (en nog een beetje rugpijn) mag ik de komende weken weer 4x per week het land in om mijn tweede avondvullende solo WAAR te spelen.”

In oktober moest Schippers flink op de rem nadat iemand op de snelweg plots invoegde. De auto raakte in een slip en sloeg vier keer over de kop waarbij de auto in de middenberm eindigde. Uiteindelijk bleek ze er een hersenschudding en twee gebroken rugwervels aan te hebben overgehouden. Na een periode gedwongen thuiszitten pakte de altijd bedrijvige Schippers de draad weer op en kroop ze achter haar piano. Daarnaast schrijft ze nu een wekelijkse column in het AD Groene Hart Woerden en speelt ze weer mee in het cabaret van Spijkers met Koppen.

En nu gaat ze dus ook het theater weer in met try-outs van haar nieuwe voorstelling. De premi̬re van haar voorstelling Рdie twee weken na het ongeluk gepland stond Рis doorgeschoven naar volgend jaar.
speellijst

Schippers studeerde in 2011 af aan de Koningstheateracademie. In 2014 won ze de publieks- en persoonlijkheidsprijs op Cameretten. En in april 2015 werd ze tweede bij de Nekka-wedstrijd in Vlaanderen. n maart 2016 wordt haar lied ‘Guus’ genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, voor het beste theaterlied van het voorgaande theaterseizoen. Het jaar erop wordt ze opnieuw genomineerd en ditmaal wint ze de prijs voor haar lied ‘Er spoelen mensen aan’.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.