www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: De luizenmoeder

Vanaf vanavond zendt NPO3 het tweede seizoen uit van De luizenmoeder.

De Luizenmoeder is een komische sitcom over het wel en wee op Basisschool “De Klimop’ met de dagelijkse strijd in de klas en op het schoolplein, tussen ouders en leraren, ouders onderling en leraren en schooldirectie. De eerste reeks was een groot kijkcijfersucces, met gemiddeld rond de drie miljoen kijkers per aflevering.

In de eerste aflevering van seizoen 2 is het nieuwe schooljaar begonnen. Hannah is gepromoveerd tot klassenmoeder en Juf Ank is met haar leerlingen overgegaan naar groep 4. Directeur Anton heeft flink geïnvesteerd in een nieuwe strategie: De Klimop moet de veiligste school van de regio worden. Daarnaast is hij in zijn nopjes vanwege een nieuwe leerling: Ahmed.

Het scenario van De Luizenmoeder is geschreven door Ilse Warringa, Diederik Ebbinge en Eva Aben. Ebbinge en Warringa acteren zelf ook in de reeks, andere hoofdrollen zijn er voor o.a. Henry van Loon, Bianca Krijgsman en Jennifer Hoffman.

De Luizenmoeder won in juni nog de Zilveren Nipkowschijf en was tevens genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Ilse Warringa en Jennifer Hoffman werden voor hun rol ook genomineerd voor de Televizier-Ster.

De luizenmoeder wordt uitgezonden op NPO3 om 20u25.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...