www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Eenmalig theatraal concert Johan Fretz op 4 mei

Vorig jaar gaf Johan Fretz bij Theater na de Dam in CarrĂ© een performance in een mengvorm van speech, ritme en muziek. Theater na de Dam heeft hem nu gevraagd om dit uit te werken en een eenmalig theatraal concert te geven op 4 mei in het Compagnietheater, onder de werktitel (in de geest van Gil Scott-Heron): “The Revolution Will Not Be Televised”.

“In een theatraal concert probeert Fretz tegen de achtergrond van WO II het ritme van deze tijd te vangen. Begeleid door muzikanten onderzoekt hij als Toriman, een nieuwe mengvorm van gesproken woord en klank, zwevend tussen speech en muziek, zoals hij eerder deed in muzikale afsluitingen bij Pauw en vorig jaar nog in CarrĂ©. Met inspiratiebonnen als Gil Scott Heron, Maya Angelou, maar ook Crosby, Stills en Nash, Childish Gambino en Radiohead, neemt hij het publiek mee op een muzikale reis, en probeert hij de grote vragen van toen te vertalen naar het heden.”

Voor meer info en (binnenkort) kaarten:
www.theaternadedam.nl

foto: Sanja Marusic

Categorie: Extra voorstelling | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.