nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Paul van Vliet, Paul de Munnik, Freek de Jonge, Klaas van der Eerden

Verschillende uitdrukkingen waarmee Paul van Vliet de Nederlandse taal heeft verrijkt, gaan een plek in de Dikke Van Dale krijgen, zo heeft hoofdredacteur Ton den Boon bekend gemaakt. Het gaat om woorden of zinsneden die zich volledig hebben ‘losgezongen’ van de cabaretier, aldus den Boon, zoals bv ‘leuke dingen voor de mensen’ uit de sketch De Boer of ’te groot voor de poppen, te klein voor de kerels’ uit het lied Meisjes van dertien.

Paul de Munnik zal op 17 en 18 april meewerken aan een “JP den Tex Storytelling”-avond in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Tijdens deze Storyteller Special, “Joni Mitchell Ontsluierd”, gaat JP den Tex op zoek naar het geheim achter de Canadese singer-songwriter Joni Mitchell. Hij doet dit samen met gasten, waaronder, naast Paul de Munnik, ook Kees Prins, Marlijn Weerdenburg, Vera van der Poel, Edo Donkers en Diederik van Wassenaer.
Meer info en kaarten:
www.bettyasfaltcomplex.nl

Freek de Jonge is op 10 maart te gast in de talkshow De Schuurshow, een culturele talkshow vanuit Café de Toneelschuur in Haarlem. De talkshow begint om 16u00 en duurt tot 18u00. Toegang is gratis.
Meer info:
www.toneelschuur.nl

Het door Klaas van der Eerden gepresenteerde programma CupCakeCup heeft de NPO Zapp Award voor Beste Jeugdprogramma gewonnen.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...