nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Niet Schieten weer in originele formatie op de planken

Vanaf september 2019 speelt cabaretgroep Niet Schieten de voorstelling ’25 jaar Lust en Leed’. Naast Arend Edel en Maarten Hennis keert Erik Jobben na 7 jaar afwezigheid weer terug in de gelederen.

Hoewel Niet Schieten in 1992 al de voorstelling ‘Natongen in de foyer’ maakte, haalden ze in 1994 de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival en wonnen in dat jaar op Cameretten de jury- en publieksprijs met hun voorstelling ‘Natte narren’. Daarop volgden een reeks avondvullende show. Tijdens de tournee ‘Mannen zijn zeikwijven’ werd Jobben echter getroffen door een burn-out. Zijn rol wordt overgenomen en hij verdwijnt uit beeld. Wel blijft hij achter de schermen meeschrijven aan nieuwe shows.

Naast zijn cabaretloopbaan werkt Jobben vanaf 2001 als hoofd Financiën en Personeelszaken en in 2013/14 als adjunct-directeur financiële strategie en innovatie bij Schouwburg De Meerse. Vanaf de fusie tussen Pier K, Bibliotheek en Podiumorganisatie in 2015 was hij adjunct-directeur Financiën en Control van Het Cultuurgebouw en in 2016 werd hij benoemd tot directeur van de Podiumorganisatie Haarlemmermeer in Het Cultuurgebouw. Hieronder vallen Schouwburg De Meerse en Poppodium Duycker met Artquake.

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.