www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

De luizenmoeder krijgt Duitse remake

Nadat eerder al een Vlaamse versie van De luizenmoeder werd gemaakt, komt er nu ook een Duitse remake. Deze wordt uitgezonden op Sat.1, die dadelijk 2 seizoenen gaat maken. Een aantal dingen van De Luizenmoeder moesten wel ‘verduitst’ worden: in Duitsland kennen ze geen luizenmoeders en wordt er ook geen Sinterklaas gevierd.

De serie over het reilen en zeilen op de basisschool draait om kinderpsychologe Hannah (Pina Kühr) die haar dochter afzet op haar nieuwe school. Terwijl het meisje zich makkelijk aanpast en vriendjes maakt, wordt Hannah geconfronteerd met huisreglementen waarvan ze het bestaan niet af weet, een zingende en niet zo flexibele juf, nieuwgierige en bemoeizuchtige andere ouders, en de vraag om ouderparticipatie.

Die Läusemutter wordt later dit jaar uitgezonden op Sat.1.

foto: SAT.1, Frank Dicks

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...