nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nominaties Annie MG Schmidtprijs bekend

Vanavond zijn bij het radioprogramma Volgspot de nominaties voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2018 bekend gemaakt.

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt in samenwerking met de Vereniging Buma georganiseerd en sinds 1992 jaarlijks uitgereikt aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest (in die volgorde) van het mooiste theaterlied van het voorafgaande theaterseizoen. De uitreiking vindt plaats op 14 april in Theater Bellevue tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. De genomineerden zijn:

Wilhelmus
tekst Claudia de Breij, muziek Sander Geboers, uitvoering Claudia de Breij, Sander Geboers, C. Blacquiere, G. Klein Willink, M. Samba.

Waarom mensen zingen
tekst Alex Klaasen, muziek Rutger de Bekker, uitvoering Alex Klaasen, Daniël Cornelissen, Freek Bartels, Jip Smit, Cripta Scheepers, Desi van Doeveren, Kiefer Zwart, Roman Brasser en Stef van Gelder.

Alles komt goed
tekst en muziek Kiki Schippers, uitvoering Kiki Schippers, Rolf Verbaant, Lennart van Dijk, Sebastiaan Brouwer

Stop de tijd
tekst Christine de Boer, muziek Yentl Schieman en Christine de Boer, uitvoering Yentl en De Boer.

Geduld
tekst Mylou Frencken, muziek Frans Ehlhart, uitvoering Mylou Frencken en Ronald Schmitz.

Die geur
tekst Jan Beuving, muziek Tom Dicke, uitvoering Patrick Nederkoorn en Tom Dicke.

Tijdens de uitreiking in Theater Bellevue worden de zes genomineerde liedjes ten gehore gebracht. waarna de voorzitter van de vakjury bekendmaakt welk lied wordt bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs. De winnaar ontvangt een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen en een bedrag van 3.500 euro.

De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Jacques Klöters, Doris Baaten, Hanneke Drenth, Hijlco Span en Martijn Breebaart. Zij reiken de prijs uit aan zowel de tekstschrijver(s) als de componist(en) en uitvoerend(e) artiest(en) van het winnende lied. De selectiecommissie bestond uit voorzitter Jacques Klöters, Johan Hoogeboom, Marcel Bijlo, Jetta Starreveld, en Kick van der Veer.

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.