www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Lennaert Nijgh Prijs voor Guus Meeuwis

De Lennaert Nijgh Prijs voor beste tekstdichter wordt dit jaar toegekend aan Guus Meeuwis. Hij mocht deze gisteravond in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de Buma Awards in Studio 21 in Hilversum.

Meeuwis krijgt de prijs omdat hij volgens Frank Helmink, directeur Buma Cultuur, een ongekend grote artiest in ons land is. Hij betekent al jaren heel erg veel voor het Nederlandse lied. Daarbij zijn z’n teksten vaak uit het hart en spot on. Met zijn herkenbare en tot de verbeelding sprekende teksten weet hij jong tot oud te raken. Van prachtige, kleine luisterliedjes tot feestnummers. Guus is een alleskunner en verdient het als geen ander om aan het rijtje winnaars van deze eervolle prijs toegevoegd te worden.”

Eerder ging de Lennaert Nijgh prijs naar Herman van Veen en Huub van der Lubbe.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...