nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Herman Finkers, Paul de Munnik, De Luizenmoeder, Jandino Asporaat

Nieuwe citaten en uitdrukkingen van Herman Finkers gaan een plek in de Dikke Van Dale krijgen, zo heeft hoofdredacteur Ton den Boon bekend gemaakt. Eén stoplicht springt op rood, een ander weer op groen, in Almelo is altijd wat te doen’ stond al in het woordenboek. Daar worden nu ‘Ik ben mij er eentje’ en ‘En weer verlaat een tevreden klant het pand’ aan toegevoegd.

Paul de Munnik is één van de artiesten, die op 15 april zullen optreden tijdens het jaarlijkse Koningsdagconcert in De Flint in Amersfoort. Dit concert wordt aangeboden door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en kan alleen maar bijgewoond worden door genodigd publiek dat betrokken is bij de organisatie van Koningsdag in Amersfoort. Wie niet genodigd is, kan het Koningsdagconcert naderhand bekijken op tv – het wordt op 27 april uitgezonden op NPO 2.

Het scenario van De Luizenmoeder werd samen met de scenario’s van de speelfilm ‘Niemand in de stad’ en de korte film ‘Tienminutengesprek’ bekroond met Zilveren Krulstaart, de Nederlandse vakprijs voor scenaristen. Het scenario van Bon Bini Holland 2 van Jandino Asporaat en Maarten Swart kreeg op zijn beurt de Gouden Pen voor de succesvolste Nederlandse film van het jaar.

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...