www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Freek de Jonge zorgt voor reuring bij opening Boekenbal

Freek de Jonge zorgde voor reuring tijdens de opening van het boekenbal. Vanuit de zaal riep hij dat er een statement zou moeten worden gemaakt tegen uitspraken van Forum voor Democratie-leider Baudet.

Tegenover het AD zei hij: “Ik ben hier naartoe gegaan met het idee dat het belangrijk zou zijn als deze groep mensen zich gemeenschappelijk zouden uitspreken tegen de tendens van de toespraak van Thierry Baudet naar aanleiding van zijn verkiezingswinst. Het belang is om aan de mensen duidelijk te maken wat het betekent als je van een samenleving zegt dat de pers, de kunstenaar en de wetenschappen én de vrouwen minderwaardige personen zijn, die ervoor gezorgd hebben dat we leven in een land zo slecht (..)”
AD, 23 mrt 2019

De Jonge werd tot stilte gemaand, maar kreeg ook bijval vanuit de zaal en nadien op sociale media. Op twitter kwam de kritiek op De Jonge overigens niet verder dan links, oud en dement.

Ook collega-cabaretier Katinka Polderman nam het voor De Jonge op.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.