nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

De Pin als spin-off van De Speld

Na elf jaar krijgt de satirische nieuwssite De Speld een spin-off: De Pin. “Voor haarscherp nieuws, opgeschreven met een feminiene pen.” De Speld, maar dan geschreven vanuit vrouwelijk perspectief. De Pin wordt gemaakt door De Speld-redacteuren én comedians Martine Bakker en Vera van Zelm.

In een interview met De Volkskrant zeggen ze te gaan schrijven over “Van de loon- tot de orgasmekloof, van koffie drinken tot computeren en van zwangerschapsdiscriminatie tot roestige scheermesjes weggooien. Over hoe ingewikkeld het is om vrouw te zijn, over politiek en over dagelijkse dingen.” En waarom een spin-off? “De Speld maakt satire op het nieuws, vanuit een genderneutrale verteller. De Pin maakt satire in de vorm van vrouwenmedia. De Pin is geen tegenreactie op De Speld, maar een aanvulling, een extra verdieping.”
interview met Bakker en Van Zelm in de Volkskrant

via Twitter, Instagram en Facebook te volgen via @depinnl.
speld.nl/category/pin/

screenshot: De Pin

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.