nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Willem Nijholt

In september verschijnt het nieuwe boek van Willem Nijholt, ‘Al wat nog komen gaat’.

“In Al wat nog komen gaat haalt Nijholt herinneringen op aan zijn leven op het toneel. Meer dan vijftig jaar speelde, danste en zong hij, en kroop hij in de huid van ontelbare personages. Voorstellingen die altijd veel inzet vroegen en veel moois opleverden, wat gepaard ging met spanningen en hilarische situaties. Op zijn unieke, onderhoudende wijze en met de nodige zelfspot vertelt Nijholt over zijn eerste rolletje, waarbij hij genadeloos struikelt; over de actrice die bij een openluchtvoorstelling overstemd wordt door kikkers; over een stunt waarbij hij onverhoopt hoog boven het podium blijft bungelen. Herinneringen aan hoe hij al jong aan het grote toneel wilde, zijn plezier in het spelen, de eerste tv-opnames, reddende souffleurs en ontspanning na afloop in menig cafĂ©.

Al wat nog komen gaat is een halve eeuw theatergeschiedenis in onvergetelijke verhalen.”

‘Al wat nog komen gaat’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Querido.
Al wat nog komen gaat

Update: uitgesteld tot mei 2020.
Update: uitgesteld tot november 2020.
Update: uitgesteld tot april 2021.
Update: uitgesteld tot mei 2021.
Update: afijn, weer uitgesteld. Nu september 2021. Dit is de laatste update.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...