www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Voordekunst: Shaffy monument

Ramses Shaffy gaat een monument in Leiden krijgen – dit komt op het grasveld aan de achterkant van station Leiden Centraal te staan. Shaffy (1933-2009) bracht immers zijn jeugdjaren in Leiden door. Hij woonde toen, van zijn zijn zesde tot achttiende jaar, bij een pleeggezin op Terweepark, vlak achter het Centraal Station. De onthulling van het monument is zaterdag 15 juni.

Het ontwerp van het kunstwerk is van de Leidse beeldhouwer Janine Melai. Zij heeft ook een persoonlijke link met Shaffy: haar ouders kwamen bij Ramses’ pleegouders, de familie Snellen, over de vloer. Het monument wordt ongeveer vijf meter hoog en is uitgevoerd in cortenstaal. Het beeld stelt twee armen voor die naar de lucht reiken met daartussen de tekststregel ’Hoog Sammy kijk omhoog’. Rond de twee armen worden in cirkelvorm steentjes in het gras gelegd. Hierop komt een citaat van Ramses Shaffy over zijn Leidse jaren te staan: ’Hier lag de schoonheid en de basis van mijn leven’.

Om dit kunstwerk te realiseren, zamelde de buurt € 9.000 (gelukt) in, sponsors € 9.000 (bijna gelukt) en voor de resterende € 9.000 is er via Voordekunst een crowdfundingsactie opgestart.

Voor meer info:
www.hoogsammy.nl

Foto: Peter van der Geer

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...