nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Transfernieuws: theaterdirecteuren-a-gogo

Mirjam van Tiel vertrekt per direct als directeur van Theater Hanzehof in Zutphen vanwege na een verschil van inzicht met het bestuur over toekomstplannen. Dat heeft de bestuursvoorzitter bevestigd aan De Stentor. Van Tiel was vijf jaar aan het theater verbonden.

Update Van Tiel heeft gereageerd op ‘eenzijdige berichtgeving’. Ze zegt dat het bestuur de afgelopen jaren meerdere keren ‘niet professioneel en niet integer heeft gehandeld’. “Zo was er onvoldoende scheiding van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, hetgeen niet overeen kwam met de standaard voor theaters. Ik heb dit steeds geagendeerd, oplossingen aangedragen en voorgesteld het bestuursmodel aan te passen aan de omvang van de organisatie. Hiermee zouden de problemen zijn opgelost. Het bestuur wilde daar echter niet aan en heeft het uiteindelijk laten escaleren naar een rechtszaak. Met de bedoeling om afscheid van mij te nemen.”
17 apr 2019

Johan Boonekamp is gestart als interim-directeur bij Hanzehof. Na een start als klarinettist was hij hoofd muziek bij de SKVR, was hij directeur bij Kunstcentrum TOON en diverse bestuursfuncties. Vanuit zijn bedrijf ‘de Creatiekrachtcentrale’ houdt hij zich bezig met ‘innovatietrajecten en transities’ en verhuurt zich daarmee dus als interim-manager.

Het bestuur van Theater Kikker en Podium Hoge Woerd maakt bekend dat Désirée Majoor per 1 september 2019 Harm Lambers opvolgt als directeur van Theater Kikker en Podium Hoge Woerd. Désirée Majoor, momenteel vice voorzitter College van Bestuur Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), verlaat HKU na een bestuursperiode van zeven jaar. Eerder (2001- 2007) stond zij bij HKU aan het hoofd van de theaterschool.
meer info

Rem Bastiaens treedt per 1 mei toe tot het directieteam van Stage Entertainment Nederland. Als Directeur Theaters wordt hij eindverantwoordelijk voor de eigen theaters van Stage Entertainment Nederland: het Beatrix Theater in Utrecht en het AFAS Circustheater in Scheveningen. Bastiaens volgt Barbara Hoppel op.
meer info

Categorie: Transfernieuws | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.