nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Willem Wilminkprijs voor Jeroen Schipper

Afgelopen zaterdag heeft Jeroen Schipper de Willem Wilminkprijs voor het beste Nederlandse kinderlied gewonnen voor zijn lied ‘Kijk eens wat ik kan’.

De jury: “een goed gedicht wat een hele mooie boodschap heeft. Je hoeft geen acrobaat te zijn om speciaal te zijn. Het gedicht is voor alle leeftijden. Met het liedje erbij is het gedicht nog leuker en wordt het al helemaal swingend”.

Schipper studeerde in 1999 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als Docent Muziek. Hij specialiseerde zich gaandeweg in het basisonderwijs en, mede vanuit zijn ervaring als cabaretier, als kinderliedjesschrijver. Hij publiceerde drie liedbundels en staat voor de klas als vakdocent muziek in het basis- en speciaal onderwijs. Daarnaast maakt hij liedjes in opdracht voor o.a. de Kleuteruniversiteit, Sesamstraat en 123 Zing.

De Willem Wilminkprijs werd dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De prijs bestaat uit een kunstwerk, gemaakt kunstenaar Helga Kock am Brink, plus een geldbedrag.

De andere genomineerden waren Jurrian van Dongen met ‘Watermoleculen’, Selma Visscher met ‘De egel’ en Jasper Smit met ‘Ik heb zelf iemand gepest’.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.