www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Boom Chicago, Najib Amhali, Kiki Schippers

Een overzicht van de premières deze week, met: Boom Chicago, Najib Amhali, Kiki Schippers.

Boom Chicago met ‘The Future Is Here… And It Is Slightly Annoying’
Premiere: Boom Chicago in Amsterdam, 15 april 2019.

Boom Chicago’s new show, The Future Is Here… And It Is Slightly Annoying, is about technology, and it also uses technology in a groundbreaking way. We create an AI improvising comedy robot that is able to learn as it performs, and it joins the cast on stage for a scene. You don’t want to miss this unique integration of technology into improv comedy.

Our machine uses a combination of natural language processing (that’s how Siri and Alexa can understand you) together with a deep neural network (trained with very specific forms of situational comedy). The goal is to develop a form of AI that knows how to improvise and act on stage with our actors. Can you use artificial intelligence to teach a robot to be funny? We’re working on it right now. Will the cast of Boom Chicago still have a job after this new show? Come see.

Nog te zien tot en met 29 juni 2019.
speellijst

Najib Amhali met ‘Waar was ik’
Premiere: Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, 16 april 2019.

Waar was ik? geeft het antwoord op de vraag waarom Najib Amhali in seizoen 2016-2017 genoodzaakt was zijn show te cancellen. ‘Waar was ik?’, dacht de clown die de mensen vermaakte maar achter het masker een man, een vader en een echtgenoot verborg die worstelden met zichzelf. ‘Waar was ik?’, dacht de dementerende taxichauffeur.
‘Waar was ik?’, dacht het meisje toen ze de uitslag van haar zwangerschapstest zag.
‘Waar was ik?’, twintig jaar geleden, dacht Najib, en “in welke theaters stond ik toen? Bestaan die nog? En zou het niet leuk zijn om mezelf daar opnieuw uit te vinden?’

Een nieuwe theatervoorstelling van Najib Amhali, met veel persoonlijke verhalen, waar veel om gelachen kan worden, waarin oude bekenden langs komen en waarbij u zich na afloop wellicht afvraagt: Waar was ik?

Nog te zien tot en met 12 mei 2019.
speellijst

Kiki Schippers met ‘WAAR’
Premiere: Zaantheater in Zaandam, 19 april 2019.

Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Ze won Cameretten, de Annie M.G. Schmidtprijs en werd nét niet de Slimste Mens. In satirische bijdrages op radio, tv en in de krant bijt ze zich speels vast in de actualiteit. Maar net wanneer ze een rustige haven denkt te bereiken vliegt ze genadeloos uit de bocht. Verrassend, ontroerend en muzikaal fileert ze de zoektocht naar houvast wanneer alle grond onder je vandaan valt. WAAR je dan naartoe gaat? Kiki Schippers: een wervelstorm aan grote ideeën, meeslepende muzikaliteit en keiharde comedy.

Nog te zien tot en met 10 mei 2019.
speellijst

foto: PR Najib Amhali

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.