www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

The Last Waltz, afscheidstour voor Het Groot Niet Te Vermijden

Na ruim 30 jaar in het theater gespeeld te hebben, neemt Het Groot Niet Te Vermijden afscheid met theatervoorstelling ‘The Last Waltz’.

De groep maakte inclusief ‘The Last Waltz’ in totaal zestien voorstellingen. Dat gebeurde onder verschillende namen, zoals ‘het Henk van der Meijden Dans en Show Orkest’, ‘Het Groot Niet Te Vermijden Dans/Show Orkest’ en sinds 1995 ‘Het Groot Niet Te Vermijden’. Er waren ook wisselingen in de bezetting, met als constanten Peter Tinke en Jochem Kroon. Louis Kockelman en Sjoerd Plak namen in 2017 afscheid om gezondheidsredenen. Martin Bakker vertrok in 2013, maar keerde twee jaar later weer terug.

Voor ‘The Last Waltz’ trekken Martin Bakker, Chris Grem, Jochem Kroon, Peter Tinke en Evert Jozemanders nog eenmaal langs de Nederlandse theaters.
speellijst

“Vele nieuwe ideeën rolden uit de mannen om nog aan u te laten zien. De vogeltjesdans omgetoverd in Arabische Raï, 21 instrumenten bespelen in 3 minuten en Goeroe Boeroe Bhagwan komt u spiritueel oplichten.

Het wordt een overvol programma, met alle muzikale vondsten die u nog móet zien; die u niet mag missen en die Het Groot nog éénmaal met u wil delen!

Krijgen ze al deze creatieve invallen in die éne laatste theatervoorstelling gepropt? Natuurlijk lukt dat! Zoals het al die jaren is gelukt.

Maar dan komt het onvermijdelijke moment dat we gedag gaan zeggen. Dat we afscheid nemen van elkaar. Het publiek en Het Groot. 30 jaren gedeeld, 16 voorstellingen gemaakt en gezien…

Maar ze doen dat in de stijl van Het Groot; er moet gelachen worden! Zo erg kan het niet zijn. Een trots Groot Niet Te Vermijden viert zijn afscheid! Dit is uw laatste kans. Uw laatste kans om Het Groot in volle glorie in uw theater te bewonderen!”

foto: Jan-Willem Bullee – W75.NL

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.