nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Vooruitblik seizoen 2019-2020

De redactie heeft weer een eerste ronde gemaakt langs het aanbod van komend seizoen. Naast de vele reprises lichten we er een paar nieuwe voorstellingen uit.

Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman (foto) keren als duo weer terug in het theater met de voorstelling ‘En nu dan?’. “In ‘En nu dan?’ wacht er een onvergetelijke stoet aan typeringen en nemen de dames u weer een avond mee in hun unieke mix van hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit.”

Yentl en De Boer komen na ‘Magie’ met een nieuwe voorstelling, ‘Lacrimosa’. “Het betekent zoiets als ‘diepbedroefd’. Absoluut een in-en-in trieste titel. Maar ja, zonder tranen geen leven.”

Naast Peter Heerschop, die in reprise gaat met ‘De minister van enthousiasme’ komt nu ook NUHR-genoot Viggo Waas met een soloprogramma. “Waas speelt ‘De meestervoorspeller’. Maar wie is de meestervoorspeller, welke gedaanten neemt hij aan, is het de profeet die komt over de Messias, orakelt hij over een betere wereld of vindt hij juist dat we onze kansen hebben verspeeld?” Het lijkt nu dus over meer dan alleen maar sport te gaan, zoals bij Evers Staat Op.

Sara Kroos komt met de voorstelling ‘Verte’, “over reiken naar het puntje op de horizon. En over hoe ver je kunt gaan.”

Ook Rundfunk is weer terug en plukt opnieuw een programmatitel uit het Duitse woordenboek: ‘Todesangstschrei’. Daarin storten de jongens zich op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

Het afscheid van Jetty Mathurin als solo-artiest heeft welgeteld één seizoen geduurd. Droeg ze in ‘De overdracht’ nog het stokje over, voor komend seizoen is er weer een nieuwe solo aangekondigd.

Mylou Frencken trekt komend seizoen opnieuw met een duo het theater in. Ditmaal in een verrassende combinatie met Dorine Wiersma. Zij spelen de voorstelling ‘Waagstukken’. “Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden: geluk is Mylou & Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de mouwen opgestroopt en de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein.”

Tot slot, toch een reprise: De Wëreldbänd is opnieuw te zien met hun veelgeprezen voorstelling ‘Släpstick’ en mogelijk met het oog op het buitenland gaan ze voortaan verder onder de naam Släpstick.

foto: Katinka Krijgsman

Categorie: Divers, Huishoudelijke mededeling | Meer over: , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.