nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Samenwerkingsverband tussen 5 Limburgse theaters

Vijf Noord- en Midden-Limburgse theaters gaan intensief samenwerken. Het zijn De Maaspoort Theater & Events (Venlo), Schouwburg Venray, TheaterHotel De Oranjerie (Roermond), Munttheater (Weert) en DOK6 Theater (Panningen) – zij opereren in de loop van seizoen 2019-2020 onder één theatermerk en presenteren hun totale aanbod op een gezamenlijke website.

Het doel van de samenwerking is het creëren van een nog aantrekkelijker theateraanbod voor de regio en het bereik van meer bezoekers.

De vijf theaters zijn overtuigd dat de bundeling van krachten zal resulteren in een toegankelijker en aantrekkelijker theateraanbod voor de regio. Deze samenwerking gaat o.a. over het gezamenlijk produceren van voorstellingen, afstemmen van de programmering, intensieve samenwerking op het gebied van marketing en techniek alsook het delen van kennis.

Het opbouwen van één theatermerk en een geïntegreerde programmering- en marketing organisatie zal, zo verwacht men, enkele jaren in beslag nemen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de opzet van een gezamenlijke website die het totale aanbod van de theaters op overzichtelijke wijze gaat presenteren. Deze site, die naast de eigen websites van de verschillende theaters gelanceerd wordt, zal in de loop van 2020 operationeel zijn.

Het initiatief wordt gesteund door de Provincie Limburg, die hiervoor een meerjarige subsidie van in totaal € 210.000,- toegekend heeft.

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...