nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Tim Fransen

Vanavond is de registratie ‘Het kromme hout der mensheid’ van Tim Fransen te zien op NPO2.

“In welke staat verkeert onze menselijke beschaving? In Het kromme hout der mensheid maakt Tim Fransen de balans op. Want kunnen we nog wel spreken van beschaving? En is werkelijke beschaving uberhaupt wel voor ons weggelegd? En waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, musicus Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? Tim Fransen voorziet u van alle antwoorden. En misschien zelfs van een beetje hoop.”

‘Het kromme hout der mensheid’ wordt uitgezonden op NPO2 om 22.40 uur.

foto: Corbino

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.