nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Vooruitblik seizoen 2019-2020 (2)

De redactie heeft weer een volgende ronde gemaakt langs het aanbod van komend seizoen – deze keer in België. Naast de vele reprises lichten we er een paar nieuwe voorstellingen uit.

Na een pauze van vijf jaar is Bart Cannaerts terug waar hij het liefste is: op een podium. Hij gaat doen wat hij het beste kan in zijn nieuwe show ‘We moeten nog eens afspreken’: verhalen vertellen over alles en liedjes zingen over niets.

Wim Helsen gaat met Johan Petit op zoek naar een handleiding voor het leven. Elk selecteren ze vijf wijsheden die ze op geheel eigen wijze aan het publiek presenteren.

William Boeva (foto) komt na ‘Reset’ met een nieuwe voorstelling, ‘Leveren jullie ook aan huis?’: Boeva is 30 geworden. En daar wringt dus het schoentje: 30 jaar. Nog niet oud, maar ook niet echt jong meer. Er wordt namelijk zoveel verwacht van iemand die 30 is. Heb je al een huis? Ga je trouwen? Hij voelt aan alles dat hij nu zijn leven echt in handen moet nemen, want het is nog niet te laat.

Nadat Michael Van Peel aankondigde om te stoppen met zijn oudejaarsconference, werken zowel Bert Gabriëls (op dit moment al aan het try-outen met ‘Eindemaands’) als Kamal Kharmach (‘Mag ik even?’) aan hun jaaroverzicht.

Nadat ze eerder had aangekondigd te stoppen met toeren, staat An Nelissen toch weer op de planken: samen met Nele Goossens en Intgeniep brengt ze ‘Helden uit het cabaret’, waarin ze vertellen in hoeverre zij beïnvloed zijn door of zich verwant voelen met comedygrootheden zoals Brigitte Kaandorp, Tineke Schouten en Toon Hermans. Zij halen herinneringen op over conferences, acts en liedjes.

Tot slot staat Jan Jaap Van der Wal ook opnieuw in het theater: na zijn vorige shows ‘De Nieuwe Belg’ en ‘Schoon’, die hij speciaal voor België maakte, is nu het tijd voor zijn derde: ‘III-ième’.

foto: Bart Meeus

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...