www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Genomineerden Jos Brinkprijs 2019

De genomineerden voor de Jos Brink Oeuvreprijs zijn: Dolly Bellefleur (alter ego van cabaretier Ruud Douma), theatermaker Paul Haenen en politica Joke Swiebel. Op zondag 19 mei worden de winnaars bekendgemaakt door minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) in de Haarlemse schouwburg.

De Jos Brink Oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die een fundamentele bijdrage heeft geleverd aan en zich over een langere periode heeft ingezet voor de verbetering van de positie van lhbti’s in de samenleving. De Jos Brink Innovatieprijs is een prijs voor een persoon of organisatie die zich op zeer inspirerende wijze inzet voor de verbetering van acceptatie en veiligheid van lhbti’s in de samenleving. Beide prijzen worden eenmaal in de twee jaar uitgereikt.

De Oeuvreprijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een kunstwerk.

Daarnaast wordt er ook de Jos Brink Innovatieprijs uitgereikt. Hiervoor zijn Jessie Maya, Bowi Jong en Miranda Terpstra genomineerd. Voor de Innovatieprijs wordt een cheque t.w.v. van 1.000 euro uitgereikt.

De prijzen zijn vernoemd naar Jos Brink (1942-2007), een voorvechter van de acceptatie en emancipatie van lhbti’s, die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.