www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Comedy Club Haug is een aanwinst voor Rotterdam

In maart opende Club Haug zijn deuren, een initiatief van de mensen achter comedyshow The Stand-Up Club en het International Comedy Festival Rotterdam. Gelegen in het centrum van Rotterdam aan de Mauritsstraat 173 is de comedyclub zowel goed bereikbaar als lichtelijk verstopt in een woonwijk. Na een kleine twee maanden heeft de club wat ons betreft het bestaansrecht bewezen en daar lijkt de gemeente zelf inmiddels ook van overtuigd.

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er shows. Op donderdag is er ruimte voor nieuw talent en op vrijdag en zaterdag line-up shows met professionele comedians. Dat daarin wel eens grote namen opduiken, zoals Najib Amhali en gisteravond Theo Maassen (foto), dat wordt bewust stil gehouden, want er is maar ruimte voor 100 man publiek. Dat zorgde zelfs voor wat frictie toen bekend werd dat Patrick Laureij een extra late nightshow zou spelen. Alles was binnen een mum van tijd uitverkocht.

Daarnaast is de line-up vaak toch al de moeite waard, want Marcel Haug en Debbie van Polanen hebben een groot netwerk opgebouwd. Zo bestond de line-up gisteren uit beginnende comedians Jannick Hamberg en Frank Brasser uit ervaren krachten als J├Ârgen Raymann (verbazend politiek incorrect) en de heerlijk absurdistische Pieter Jouke, dames en heren.

Bovendien biedt Club Haug niet alleen Nederlandse comedy, maar waren er ook Engelstalige comedians te zien als Trevor Lock, Ed Night, Luke McQueen en Mitch Benn. In mei en juni staan optredens gepland van Jamali Maddix en Judah Frielander.

Eind juli moet de club helaas vertrekken van de huidige lokatie in verband met een grootscheepse renovatie van het woningblok, maar met hulp van de gemeente wordt al gekeken naar een nieuwe, hopelijk permanente plek.
www.clubhaug.com

foto: Debbie van Polanen

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.