www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Gili en Wannes Cappelle zijn Ridders in de Orde van ’t Manneke uit de Mane

Mentalist Gili, zanger Wannes Cappelle en kinderboekenschrijfster Sylvia vanden Heede zijn vanochtend geridderd/gejonkvrouwd in de orde van ’t Manneke uit de Mane.

Sinds 1965 worden jaarlijks enkele prominente West-Vlamingen tot ridder geslagen. Dat gebeurt naar keuze met een ridderzwaard of met de traditionele koteraar. ’t Manneke uit de Mane is een oude Vlaamse volksalmanak. De eerste uitgave verscheen in 1881 en de almanak wordt getypeerd door het lachende maantje op de voorprent, ontworpen door Ferdinand Rodenbach. De almanak bevatte grapjes, weersvoorspellingen en oude Vlaamse spreuken, wijsheden en gebruiken.

Gili is daarnaast elk jaar de organisator van de Trukendoos Comedy Marathon in de Capitole in Gent. De opbrengst van deze benefietvoorstelling met de fine fleur van de Vlaamse comedy gaat naar projecten voor kansarme kinderen over de hele wereld. De editie vanavond is wederom stijf uitverkocht.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.