www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cabaretduo Anne & Lisa wint Rabo Publieksprijs

Het jonge cabaretduo Anne & Lisa heeft de zevende editie van het Rabo Talenten Concours van WestlandTheater De Naald in Naaldwijk gewonnen. In het seizoen 18/19 werd hun voorstelling ‘Weltschmerz’ door het publiek als hoogste gewaardeerd en daarmee winnen ze de Rabo Publieksprijs: een cheque ter waarde van 1000 euro. Daarnaast spelen ze op 25 juni opnieuw in De Naald, waar het publiek hen tegen gereduceerd tarief kan bezoeken. Nadien zal de prijs worden uitgereikt.
www.westlandtheater.nl

Met het Rabo Talenten Concours biedt De Naald, met steun van Rabobank Westland, nieuw talent een podium en investeert hiermee in de toekomst van talentvolle artiesten. Gerard van Hoeven, directievoorzitter van Rabobank Westland: “Wij vinden het belangrijk om de regio ook op cultureel gebied te versterken en ondersteunen daarom al zeven seizoenen met trots het Rabo Talenten Concours van WestlandTheater De Naald. Het is goed dat nieuw talent een podium krijgt en daarmee de kans zich te ontwikkelen. Het Rabo Talenten Concours blijft daarmee een waardevolle zoektocht naar dat nieuwe talent.”

De winnaars van de voorgaande zes edities waren Louise Korthals, Eva Crutzen, Roos Blufpand, de Westlandse Dwaalkat, Elke Vierveijzer en het duo De Fransse Eijkel.

Anne van der Lelie en Lisa van Schagen studeerden in 2017 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In hun debuutvoorstelling WELTSCHMERZ doorgronden Anne & Lisa personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen zijn vraagtekens bij zet, brengen ze op humoristische wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld.

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.