nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Wilfried de Jong

Volgende maand verschijnt het nieuwe boek van Wilfried de Jong, Souplesse.

“Na zijn succesvolle zomerbundels Solo en Salto kan Wilfried de Jong ook dit jaar weer mee in de koffer. In Souplesse komen alle sportieve hoogte- en dieptepunten van de afgelopen twee jaar voorbij: van wielrennen tot voetbal, van Formule 1 tot volleybal en van schaatsen tot zwemmen.

Naast zijn beste sportcolumns voor NRC zijn ook zeven langere verhalen opgenomen uit het tijdschrift Santos. In zijn platencollectie vindt De Jong in pianist Monk de muzikale evenknie van de onvoorspelbare Braziliaanse voetballer Garrincha. Amy Winehouse keert een dagje terug op aarde om een liedje te zingen voor Messi en Piet Keizer en Coen Moulijn komen tot leven in een roeiboot op de Amstel. Ook verhaalt De Jong over zijn jeugd bij de amateurs en gaat hij in het fictieve verhaal ‘Losse handjes’ op zoek naar de magie van de lichtmast. En keer op keer weet De Jong de schoonheid van sport te vangen.”

Souplesse wordt uitgegeven door Uitgeverij Podium.
Souplesse

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...