nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Soirée Décolletée – Vrouwen zingen Drs. P

Drs P zou dit jaar 100 jaar zijn geworden. Dit wordt niet alleen in Nederland gevierd, maar ook in België.

Jean Blaute en Jan De Smet, beiden jarenlange P-liefhebbers/kenners/vrienden, maakten eerder al voor Theater Aan Zee editie 2017 een hommage aan de doctorandus, hierbij geholpen door vier vrouwenstemmen, met name Maaike Cafmeyer, Ineke Nijssen, Fay Lovsky en Nele Paelinck.

Na het succes op Theater Aan Zee kon een vervolg niet uitblijven en het honderdste geboortejaar van Drs P is de ideale gelegenheid. Een luik komt er tijdens de festivals van deze zomer en daarna volgt er een theatertournee door de Nederlandse en Vlaamse theaters in het najaar van 2019.

Bezoekers kunnen zich o.a. verwachten aan heerlijke absurde liederen, ingenieuze rijmschema’s, onverwachte plotwendingen, rare instrumenten, hilarische soubrettes, smartige plechtstatigheid, onbevroede muziekgeschiedenis, hoogstaande taalkunst en een spannende busreis, dit alles ter verhoging van het B.N.T. (Het Bruto Nederlands Taalgebruik).
speellijst

foto: Mark Kohn

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...