www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Provinciale comedywedstrijd Comedymania stopt

De Belgisch-Limburgse comedywedstrijd stopt. Deze tweejaarlijkse competitie maakte deel uit van het drieluik Limbomania (voor beginnende Limburgse bands), DJ-Mania (voor beginnende Limburgse DJ’s) en Comedymania (voor beginnende Limburgse comedians).

De toekomst van dit drieluik was al langere tijd onzeker, aangezien de Vlaamse regering de invloed van de provincie, met bijbehorende subsidies, wou inperken – tot 2017 ondersteunde Provincie Limburg immers financieel de drie wedstrijden.

Nadat de domeinen cultuur en jeugd overgegaan waren van provinciaal naar Vlaams niveau, bleven er onvoldoende werkingsmiddelen om de wedstrijd nog te organiseren, waardoor zowel Comedymania als DJ-Mania sneuvelen. Limbomania gaat op in Sound Track, een regionale muziekwedstrijd.

Dit betekent dat de editie van 2017 tevens de laatste editie van Comedymania was. Winnaars waren o.a. Frank Geelen, Bruno (Yannick Noben) en Buga.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...