nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Vanaf 15 mei Fiskepark met Jan Jaap van der Wal

Vanaf 15 mei wordt de 7-delige serie ‘Fiskepark’ uitgezonden op Canvas. Daarin zal ook Jan Jaap van der Wal te zien zijn als acteur.

De reeks werd geschreven door Tomas De Soete, presentator van de vroegere talkshow CafĂ© Corsari, waar Van der Wal een rubriek in had. Voor de reeks liet De Soete zich inspireren door “true crime”-reeksen zoals Making a murderer en Amanda Knox. Het wordt een persiflage van het genre, “fake true crime, met een gezonde dosis humor”. De makers zullen hun eigen onderzoek naar een misdaad voeren.

“Hoe komt het dat er in het gerechtelijk onderzoek zo’n blunders zijn gemaakt? Wat was de rol van voormalig televisiepresentator en hoofdverdachte Tomas De Soete? Is de media en het publiek te ver gegaan in hun jacht naar nieuwe feiten? Samen met de sleutelfiguren blikken de makers terug op een jaar waarin vriendschap omsloeg in haat, liefde in wantrouwen, en authenticiteit een bijzonder hol begrip bleek te zijn. Vlaamse ‘fake true crime’-reeks waarin het onderzoek naar de moord op muzikant en mediafiguur Bent Van Looy van dichterbij bekeken wordt.”

Canvas, 21.30 uur.

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.