www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jacques Brel in EU songbook

De Belgische liedjes, die verkozen zijn voor het EU songbook, zijn bekend. De nummers zijn verdeeld over 6 categorie├źn: liefdesliedjes, de natuur en de seizoenen, vrijheid en vrede, volksliedjes en traditionals, geloof en tot slot kinderliedjes. In iedere categorie kon gestemd worden door EU-burgers.

Drie nummers van Jacques Brel werden verkozen: “Ne me quitte pas” als nationale liefdeslied, “Mijn vlakke land” als lied voor de categorie “Natuur en de seizoenen” en “Bruxelles” als volkslied. In de andere categorie├źn kwamen Nonkel Bob met “Vrolijke vrienden” (kinderlied), Noordkaap (van Stijn Meuris) met “Ik hou van u” (Vrijheid en vrede) en Soeur Sourire met “Dominique” (Geloof) als winnaar uit de bus.

De Nederlandse nummers waren al eerder bekend. Hier werden o.a. Claudia de Breij met “Mag ik dan bij jou” (liefdesliedjes), Acda & De Munnik met “Het regent zonnestralen” (natuur) en Harrie Jekkers en Het Klein Orkest met “Over de muur” (vrijheid en vrede) verkozen.

De eerste editie van het EU Songbook wordt verwacht in december 2019 en zal uiteindelijk 162 nummers bevatten. Het is een initiatief van de European Union Songbook Organisatie, een non-profitorganisatie die niet aan de Europese instellingen in Brussel verbonden is.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...