www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Onthulling Shaffy monument op 15 juni

Shaffy monument

We schreven al eerder dat er in Leiden een Shaffy monument gaat komen: dit komt op het grasveld aan de achterkant van station Leiden Centraal te staan. Shaffy (1933-2009) bracht immers zijn jeugdjaren in Leiden door. Hij woonde toen, van zijn zijn zesde tot achttiende jaar, bij een pleeggezin op Terweepark, vlak achter het Centraal Station.

Het ontwerp van het kunstwerk is van de Leidse beeldhouwer Janine Melai. Het monument wordt ongeveer vijf meter hoog en is uitgevoerd in cortenstaal. Het beeld stelt twee armen voor die naar de lucht reiken met daartussen de tekststregel ’Hoog Sammy kijk omhoog’. Rond de twee armen worden in cirkelvorm steentjes in het gras gelegd. Hierop komt een citaat van Ramses Shaffy over zijn Leidse jaren te staan: ’Hier lag de schoonheid en de basis van mijn leven’.

Om dit kunstwerk te realiseren, zamelde de buurt € 9.000 in, sponsors gaven € 9.000 en voor de resterende € 9.000 werd er via Voordekunst een crowdfundingsactie opgestart.

Het monument wordt op 15 juni om 15.30 uur in het Terweepark onthuld. Dit gebeurt met de nodige muzikale omlijsting: er komt een Shaffy Koraal o.l.v. dirigent Peter Janka. Iedereen, die mee wil zingen, kan zich opgeven via onderstaande site. Er zullen drie nummers gebracht worden: ‘Er was een jongetje’, ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ en natuurlijk ‘Sammy’.

Meer info:
www.hoogsammy.nl

Foto: Peter van der Geer

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...