www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Radio Bergeijk keert terug als hoorspel en podcast

In augustus start een nieuwe reeks uitzendingen van het satirische radiostation Radio Bergeijk. In oktober 2017 berichtten we al over gesprekken om de serie terug te brengen.

Radio Bergeijk is een hoorspelachtige satirische soap over een radiostation in het echt bestaande dorpje Bergeijk met de twee vaste presentatoren Toon Sporenberg (Bouwman) en Peer van Eersel (George van Houts). Het is ontstaan als een spin-off van de Mannen van de Radio. Bouwman improviseerde samen met Theo Maassen een Brabants radiostation en toen de zendercoördinator van het net hernoemde 747 AM (nu weer Radio 5) een radiosoap wilde hebben, kwam de VPRO met het voorstel om deze sketch uit te bouwen tot een serie.

In 2007 krijgt Radio Bergeijk een eigen televisieprogramma, waarbij Bouwman en Van Houts hun radiopersonages vertolken terwijl ze worden gefilmd voor een documentairereeks rond Radio Bergeijk. Op 6 oktober 2007 is de laatste aflevering van Radio Bergeijk op de radio te horen. Tussen 2001 en 2007 worden in totaal 612 radio-uitzendingen gemaakt. Zo’n 300 afleveringen zijn nog beschikbaar als podcast.
itunes

Vanaf 27 augustus tot 27 september, en vanaf 29 oktober tot 29 november is Radio Bergeijk wekelijks te horen in het Hoorspel Halfuur (01.35 en 02.00) en in Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1. Daarnaast zullende uitzendingen beschikbaar zijn als podcast, via
nporadio1.nl/podcasts

Categorie: Op de radio | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.