www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Drs P

In oktober verschijnt ‘Leve onze goede Czaar! Jaar- en bewaarboek deel 2′ van Drs p.

“2019 is het Drs. P-jaar. Niet alleen wordt de honderdste geboortedag van de veelzijdige artiest feestelijk herdacht, er worden ook theaterprogramma’s en documentaires aan hem gewijd, zijn bladmuziek verschijnt in druk en, niet te vergeten: het enthousiast ontvangen Drs. P Jaar- en Bewaarboek krijgt een vervolg.

In Leve onze goede Czaar! worden leven en werk van de doctorandus belicht door P-kenners als Vic van de Reijt en Ivo de Wijs. Michèl de Jong doet een boekje open over het biograferen van Heinz Polzer, Paul Ilegems analyseert Polzers boekenkast (en komt tot opmerkelijke conclusies over zijn literaire smaak) en producer Cees Schrama vertelt hoe het refrein van “Dodenrit’, met die eindeloze reeks rijmen op -aar, tijdens de plaatopname door de doctorandus ter plekke werd verzonnen: van “troika hier, troika daar’ via “met een Slavisch handgebaar’ tot – inderdaad – “Leve onze goede Czaar!’

Zo wordt er een caleidoscopisch beeld geschetst van een unieke figuur. Geen P-liefhebber zal dit willen missen!”

Leve onze goede Czaar! Jaar- en bewaarboek deel 2 bevat ook een cd en wordt uitgegeven door Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...