nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Tentoonstelling over Gerard Vermeersch

Het Yper Museum in Ieper gaat in het najaar een tentoonstelling wijden aan de in 1974 overleden Vlaamse cabaretier Gerard Vermeersch, ‘Gerard du dedju!’.

Vermeersch was naast cabaretier ook acteur in theater, op tv en in film. Hij schilderde, schreef en regisseerde voor theater. Hij werd echter vooral bekend door zijn humoristische werken op radio en als cabaretier. Zijn Avelgem-conference, met de woorden “Avelgem… dedju dedju” en “de Kwaremont ligt open”, is nog steeds bekend. ‘Gerard du dedju!’ toont fragmenten uit het VRT-archief en illustreert hoe deze duizendpoot met taal is vergroeid. Hij speelt met woorden, bewerkt ze en geeft ze door aan het publiek met een vanzelfsprekende eenvoud die hem zo kenmerkte.

Het museum doet ook een oproep aan mensen, die Vermeersch gekend hebben, met hem samengewerkt hebben of een voorstelling van hem gezien hebben, om deze verhalen te bundelen voor de tentoonstelling.

De expo ‘Gerard dju dedju!’ loopt van 16 november tot 19 januari 2020 en is een realisatie van het Yper Museum en afdelingen Beeldende Kunst en Decoratie van de Heilige Familie Ieper.

Op 13 december komt Wouter Deprez langs om een een ode aan Vermeersch te brengen.

Meer info:
www.ypermuseum.be

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...