www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Audiotour Teylers Museum van mensen achter Koefnoen

Bezoekers van het Teylers Museum in Haarlem kunnen vanaf 13 juli het museum bezoeken luisterend naar een nieuwe audiotour. Deze is geproduceerd door Gus Maussen On-Site Storytelling, in samenwerking met het creatieve team achter ‘Koefnoen’. Jeremy Baker schreef de tekst, Paul Groot, Owen Schumacher en Sanne Wallis de Vries spraken de Nederlandse versie in.

Aanleiding is het bezoek van keizer Napoleon in 1811. Hij kreeg een rondleiding door het in die tijd wereldberoemde instituut voor kunst en wetenschap en was zeer onder de indruk. Met de nieuwe, theatrale audiotour kunnen bezoekers in zijn voetsporen treden langs de hoogtepunten uit de collectie. Daarnaast zijn er in het museum de hele zomer speciale rondleidingen en activiteiten rondom Napoleon en de Franse tijd.

Eerder werkten de mensen achter Koefnoen al samen met het Rijksmuseum voor een reclamecampangne waarin ze portretten uit de tentoonstellingen tot leven brachten.

Naast de audiotour zijn er in Teylers Museum de hele zomer extra activiteiten en speciale rondleidingen rondom Napoleon en de Franse tijd. Er zijn demonstraties van de Grote Elektriseermachine, rondleidingen naar de Sterrenwacht, het hoogste puntje van Teylers Museum bovenop de Ovale Zaal en rondleidingen achter de schermen met speciale aandacht voor de Franse tijd. Voor kinderen is er een speciale Napoleon-speurtocht (8+) en in de weekenden een inloopworkshop Kunst en Vliegwerk: Napoleon en het geheim van de piramide (4+). In de Grote Herenkamer, waar Napoleon in 1811 de Haarlemse notabelen ontmoette, kun je facsimile’s doorbladeren van boeken uit die tijd, zoals een deel van de Description de l’Egypte en van de Encyclopédie van Diderot et d’Alembert. Uiteraard kun je in de zomer ook het laboratorium van Hendrik Lorentz bezoeken met de theatrale tour De Lorentz Formule. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk (exclusief museumentree).

Reserveren is niet mogelijk, tickets zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij de kassa. Reserveren voor De Lorentz Formule kan wel online (+ € 1 p.p.). De rondleiding naar de Sterrenwacht is onder voorbehoud van geschikte weersomstandigheden.
teylersmuseum.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.